Brannskader er ensbetydende med arr utvikling. Arrvevet er hovedårsaken til at svært mange pasienter ender opp med alvorlige handicap og uførhet der moderne behandling ikke er tilgjengelig.

Selv med god behandling, vil en brannskade alltid etterlate seg arr forandringer, og hud transplantater vil også ikke sjelden være svært synlige og av den grunn generende for pasientene.

Kompresjons behandling innebærer skreddersydde plagg med elastisitet som trekkes over de transplanterte områdene på kroppen. De skreddersydde plaggene vil virke som elastiske strømper og komprimere hud / arrvev og transplantater. Derav betegnelsen ”kompresjons behandling”. Resultatet lar ikke vente på seg. Over noen uker vil man observere at transplantater og arr forandringer generelt vil bli mykere og finere. Der transplantater og arrvev har vært fremtredende, vil kompresjon over tid medføre at hudforandringene blir mindre uttalt og gir et langt bedre kosmetisk resultat.

Kompresjons behandling (på engelsk: Pressure Garment) er standard behandling på alle brannskade avdelinger i den moderne verden.

Cindy Jackson fra USA driver organisasjonen Burn Care International. Cindy har lagt alle forhold tilrette for at vi nå har åpnet landets første Pressure Garment Workshop på det Koreanske sykehuset i Addis Abeba. Aminat  –  en eminent etiopisk syerske  –  har fått praktisk opplæring av Cindy Jackson og er leder for denne grenen av virksomheten til CBWCF i Etiopia.

I tillegg til Aminat, har vi også fått med oss en av våre pasienter, Lamrot Aweke som har fått tittelen Pressure Garment Assistent. Lamrot kom til sykehuset for 10 år siden med 2 ubrukelige hender etter en brannskade. Etter en rekke operasjoner og rehabilitering / 2 års opplæring i bruk av symaskin, er nå Lamrot i stand til å bruke symaskinen og blir en nyttig assistent til sjefen selv, Aminat.