Det startet for to år siden da brannskadde Ingrid Gurine Strand og Hans Petter Schjelderup fortalte sine historier usminka om hvor fantastisk hjelp de hadde fått ved brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus. Begge dro dette videre til et brennende engasjement for å hjelpe brannskadde barn i Etiopia. Når barns legemsdeler gror sammen på grunn av brannskade og det mangler kirurgiske muligheter, gjorde det noe med spillerne, sier Per Arne Hansen i Notodden Fotballklubb.

Adoptert prosjekt

Først var det Lions Telerosa og Lions på Notodden som adopterte hjelpeprosjektet, så kom Rotary inn og nå Notodden Fotballklubb som vil integrere hjelpen til barn som sitt hovedprosjekt utenfor banen fordi det er viktig å bry seg om andre verdier enn bare fotball. Livet består av mer.

Ja, virkelig. Når vi ser hvordan barn bokstavelig talt reises til et nytt liv og nye muligheter, ble dette prosjektet viktig for oss som klubb. Nå vil vi kjøre foredrag for både aldersbestemte lag og for foreldrene, ja, sponsorene også, sier daglig leder Karl Arne Lia.

Debuterer i dag

Klubben har markert seg sterkt under arrangementet Walk & Run på Torvet i to år – og det kommer de til å fortsette med. I dag debuterer A-laget med logoen til Children’s Burn Care nede på ryggen. Markedssjef Arve Bjerkan forteller:
Dette er en draktplass Norges Fotballforbund har pålagt alle klubber å markere en veldedig organisasjon på. Vi kan ikke selge den og vi valgte Children’s Burn Care fordi dette prosjektet nå betyr så uendelig mye for oss, sier Bjerkan.

Tenk om det var deg…

Mange i klubben, Lions og Rotary har tenkt tanken. Tenk deg å sitte lenket til egen kropp hvor vevet vokser sammen på grunn av væsking og manglende kirurgisk hjelp. Noen av oss vil være desperate bare ved tanken. Det er virkeligheten for mange etiopiske barn som rammes av mange brannkilder i hjemmene på grunn av åpne ildsteder og elendige gassløsninger.

Vi vil være med på å hjelpe barn som ellers ville vært krøplinger. Med samarbeidet med de to Lionsklubbene og Rotary kan vi kanskje få noen etiopiske barn til å løpe igjen etter brannskade. Klart det skaper gåsehud og forståelse for at det nytter, sier Arve Bjerkan. Kirurgisk operasjon for ett barn koster 6000 kroner i landet. Det er bokstavelig talt livgivende.

Blir veldig rørt

Når Notodden Fotballklubb nå vil løfte dette prosjektet opp og fram i klubben og lokalsamfunnet for øvrig, blir jeg rørt og takknemlig. Jeg trodde aldri jeg skulle bli glad for min egen brannskade, men med det lokale engasjementet er jeg faktisk det, sier Ingrid Gurine Strand.