Tekst og bilde: Tina Eilertsen

Nok en gang fikk stiftelsen Children’s Burn Care Foundation en pengegave fra barn som gjerne vil hjelpe barn.

I flere år har Bergseng skole arrangert en solidaritetsjogg til inntekt for de to fadderbarna som skolen har hatt ansvaret for. I år bestemte imidlertid elevrådet og FAU at de inntjente pengene skulle gis til Children’s Burn Care Foundation.

Kjempeinnsats

Elevene har selv skaffet sponsorer blant familie og venner, og gjort en kjempeinnsats i løypa utenfor skolen, forteller rektor Peder Johnsen.
Etter at nesten 300 elever hadde tilbakelagt sine kilometer under løpsdagen, kom totalsummen på over 22.200 kroner. En sum som vil gjøre en stor forskjell der de trengs mest.
Pengene skal vi gi til noen barn med brannskader, kom det enstemmig fra de minste elevene. De satt stille som mus under utdelinga i gymsalen. Fordi stiftelsens Hans-Petter Schjelderup hadde besøkt skolen tidligere med foredrag og bilder fra Etiopia, var elevene fullt inneforstått om hva pengene ville gå til.

Opererer fire barn

Jeg tror vi skal klare å operere fire barn for pengene. Tusen takk, sa en takknemlig Hans-Petter Schjelderup, nettopp hjemkommet fra Addis Abeba.
Dere skal få høre mer om hvordan vi bruker pengene. Uansett kommer gaven til å hjelpe barn som har det vondt.
Anledningen for overrekkelsen av sjekken var skolens månedlige PALS-samling i gymsalen. Sjetteklassinger underholdt med sang og musikk, mens Fredrik Johansen og Elise Stokmo fra elevrådet overrakte sjekken på 22.200 kroner.