Utsagnet tilhører en spent Silje Marie Johnsen like før bruktmarkedet på Amfi Bertheus åpnet lørdag formiddag.

– Hun var spent på hva dagen skulle bringe. Tusenvis av artikler – klær, sko og annet – skal gjenbrukes. Silje Marie Johnsen, Jeanette Mikalsen og Nina Bornø håpet å få solgt unna mest mulig.
– Det var Silje Marie som hadde ideen til bruktmarkedet for et par måneder siden.
– Det meste kommer fra våre egne klesskap. For egen del trenger jeg mer plass, så det passer greit å selge unna til et godt formål. Og så blir samboeren min glad, sa hun.

Tidlig pågang

Gjenbruk er trendy. Det fikk Silje, Jeanette og Nina til fulle bevist i god tid før de åpnet for salg.
– Det var en kunde her allerede klokken ni. Og flere har vært innom før åpning, fortalte de.
Inntektene går til Children”s Burn Care Foundation. Hvor mye penger de ville klare å få inn, hadde de ikke turt å tenke på.
– Men det som ikke selges går likevel Children”s Burn Care, sa Silje.

Hans-Petter Schjelderup var til stede før åpning.

– Det er fantastisk med denne type engasjement. At pengene kommer godt med bekreftes igjen og igjen. Forrige torsdag kom jeg hjem etter ei uke i Addis Abeba, der jeg traff mange barn, sa han.
Brannskadesenteret har vært i drift i drøyt fire år.
– Den første operasjonen ble utført i november 2008, og til jul i fjor hadde vi operert 560 pasienter med alvorlige traumeskader, sa han.

Ingen matcher Harstad

– Det er så flott det disse tre gjør. Dette er klær de selv har kjøpt, så de gir jo egentlig av egen lomme, sa han. Schjelderup er over seg av begeistring over engasjementet som Harstad-folk stadig beviser.
– Vi har samlet inn fire-fem millioner kroner på tre-fire år. Det gir mening med min ulykke. Jeg vil påstå at det ikke finnes en by i landet som kan matche Harstad på empati og omtanke, påsto Hans-Petter Schjelderup.