Sykepleiestudentene (f.v.) Kine Jakobsen, Berit Ditlefsen, Torill Borch og Ragnhild Valle reiser til Etiopia for å praktisere for stiftelsen Children´s Burn Care Foundation. Hans-Petter Schjelderup gir dem gode råd på veien. Foto: Tina EilertsenFire spente harstad- studenter reiser til Etiopia for å praktisere gjennom stiftelsen Children’s Burn Care Foundation.

Spenningen var absolutt til stede hos de fire sykepleiestudentene ved Høgskolen i Harstad (HiH) rett før julehelga. Etter nyttår blir de førstereisstudenter til Addis Abeba gjennom stiftelsen Children’s Burn Care Foundation (CBCF). Der skal de gjennomføre tre måneders obligatorisk praksis ved kirurgisk avdeling ved flere ulike sykehus.

Sterke opplevelser

Alt har skjedd så fort etter at vi fikk klarsignal. Nå ser jeg fram til et lærerikt og spennende opphold. Det blir vel en del sterke opplevelser også, antar jeg, sier Harstad jenta Ragnhild Valle. Både hun og de tre andre studentene kjenner historien bak arbeidet som gjøres gjennom stiftelsen. Men høgskolelektor Bente Perander ved Institutt for helse og sosialfag er ikke i tvil om at jentene er modne for oppgavene som venter dem.

Vi har nylig vært i Addis Abeba og kvalitetssikret forholdene. Studentene skal bo sammen, men skal praktisere ved ulike sykehus. De er godt rustet for oppholdet der nede, mener hun.

Kvalitetsstempel

F.v: Seksjonsleder Ellinor Fredriksen, Hans Petter Schjelderup, rådgiver Sigrid Ag, rektor Bodil Olsvik, studentene Torill Borch, Kine Jakobsen, Berit Ditlefsen og Ragnhild Valle, høgskolelektor Bente Perander og direktør Karl Erik Arnesen.Stiftelsens Hans-Petter Schjelderup kan ikke annet enn å smile tilfreds på en dag som denne. Dette har han ventet på, endelig er avtalen i havn. Vi har snakket om dette ei stund. Når samarbeidet endelig er i gang, gir det stiftelsen vår det aller beste kvalitetsstempel. Jeg er veldig stolt, sier han.

Direktør Karl Erik Arnesen synes det er flott at høgskolen får bidra til det kjente prosjektet. Vi har vært andre steder, men dette er et annerledes tilbud til våre studenter. Vi kjenner til det gode arbeidet som gjøres for brannskadde barn. Med Hans-Petter Schjelderups rolle er dette et godt eksempel på samarbeid med lokale krefter, sier han.

Økonomisk støtte

Samarbeidet mellom HiH og CBCF har vært planlagt et par år, og skal være kvalitetssikret gjennom møter og besøk i Etiopia. Praksisavtalen innebærer at to- talt åtte sykepleierstudenter fra HiH, hvert semester vil få mulighet til å gjennomføre kirurgisk praksis ved tre sykehus som Children’s Burn Care Foundation og brannskadekirurg Einar Eriksen samarbeider med. I avtalen ligger også en årlig økonomisk støtte fra HiH til stiftelsen på 25.000 kroner, i første omgang for de neste to årene.