Kilde: Harstad Tidende
Forfatter: Tina Eilertsen

pageimage-folkeparkenEt sted mellom 1500 og 2000 mennesker møtte opp for å støtte Hans Petter Schjelderup og Childrens Burn Foundation i Folkeparken. Det var også folksomt på Heggenkollen, der den landskjente presten og forfatteren Karsten Isachsen prekte.

Som kjent er det bygging av et brannskadesenter for barn i Etiopia som har engasjert harstadborgere til enda et fell es løft for Stiftelsen Childrens Burn Care Foundation. Hans-Petter Schjelderup er grepet over responsen og folks giverglede.

Nydelig dag

Det nøyaktige besøkstallet og innkomne midler har vi ikke ennå, men jeg er ganske sikker på at nærmere 2.000 personer har vært innom her i dag, sier han.

På Heggenkollen, langs turløypene og ikke minst ved Grunnvannet krydde det av folk som koste seg med grillmat mens Janitsjar-musikerne underholdt med tyrolermusikk. Noen tok seg like godt en svingom i gresset.

Vi har storkoset oss. Først har vi vandret i marka, nå tar vi oss en dans. Dette er en nydelig dag, sa Randi og Svanhild i mellom valsene. Mens masse blide unger var til stede og sørget for å få i seg mest mulig pølser og is.

Best på bistand

Ennå ved femtida i går ettermiddag var Hans-Petter Schjelderup sammen med folket i marka. Sliten, men takknemlig. Og ikke så rent lite stolt etter den vellykkede dagen.

Nå er jeg stolt over å være harstadværing. Vi skal bli best i landet på bistand. Det skal vi klare. Sammen, sier han.

Han får ikke takket støttespillerne nok. Sivilforsvaret, Rotary, Harstad jeger og fisk, Lottene, Produsentstudiet, Harstad Janitsjar og alle andre frivillige.

For ikke å snakke om engasjementet og givergleden blant folk. Jeg har aldri fått så mange klemmer som i dag. Men det har vært et par knallharde uker med forberedelser. Jeg kjenner at nå vil jeg bare hjem.

Kloke ord

Også på Heggenkollen var det folksomt. Her prekte den landskjente presten og forfatteren Karsten Isachsen for 160 personer ute i naturens katedral. Om sympati og kjærlighet. Om barndom og tilgivelse, og om å tre ut av bebreidelsesbransjen, som han uttrykte det. Mange kloke ord, ifølge Schjelderup.

Denne gudstjenesten var et av mange høydepunkter i dag. Han er en mann mange flere skulle hørt. At min ulykke skulle føre til alt som har skjedd her i dag, er utrolig. Jeg er ydmyk og rørt.

Over 1.500 registrerte

Da avisen gikk i trykken i går, kunne Erik Furevik i Sivilforsvaret fortelle at 1.534 besøkskuponger var telt opp.

Disse er bare fra registreringspunktene. I tillegg kommer alle de som har ankommet til Folkeparken via andre veier. Bare de 160 tilstedeværende under gudstjenesten, ga 15.370 kroner og 12 dollar i kollekt. Ikke verst på en time, sier Furevik.

Nichlas Pedersen og Margrethe Lystad ble trukket ut som vinnere av en reise til Etiopia. I tillegg delte Vitusapoteket ut 10 førstehjelpssekker i premie.