Skrevet av Tina Eilertsen

Da Ivan Arntzen inviterte til 60-årslag, gikk tankene til brannskadde barn i Etiopia.

Jubilanten fylte lavvoen i Heggenkollen med venner og familie for å markere 60-årsdagen sin. Men oppmerksomhet i form av gaver ville han ikke vite av. På forhånd oppfordret han gjestene til å gi et bidrag til stiftelsen Childrens Burn Care Foundation i stedet. Det resulterte i 17.500 kroner til brannskadde barn i Etiopia.

Har mer enn nok

ivan 60arHvorfor ikke. Jeg trenger ingen ting, sier Arntzen selv. Som påstår han har alt han trenger av jordisk gods. Når man har levd ei stund, som meg, har man mer enn nok av det meste. Jeg ser ikke noe poeng i å ha liggende en haug med gavekort, heller. Kanskje noe å tenke på for andre, sier han. Under feiringa fikk de totalt 80 gjestene seg et møte med Hans Petter Schjelderup, en av initiativtakerne til brannsykehuset som planlegges oppført i Addis Abeba.

Medmenneskelighet

Han rørte nok mange med sin spesielle historie. Det er så imponerende, det arbeidet disse folka gjør, sier Arntzen.

Schjelderup mener jubilantens tiltak sier mer enn tusen ord. Jeg blir ydmyk, og veldig glad. Dette må jo bety at det vi gjør, engasjerer lokalbefolkningen. I Etiopia er en slik pengesum nok til å operere tre brannskadde barn. Så da skjønner man at initiativ som dette gir inspirasjon til å fortsette arbeidet. Jeg må bare bøye meg i støvet over en slik medmenneskelighet, sier han.