Ingrid Gurine Strand (50) vet hva det betyr å få en alvorlig brannskade. Nå bruker hun all sin erfaring for å hjelpe vansirete brann- skadde i Etiopia. Der er mange overlatt til seg selv …

Jeg håper av hele mitt hjerte at jeg med min historie kan bidra til at noen av disse brannskadde barna i Etiopia får hjelp. Det kan vi gjøre via Childrens Burn Care Foundation som ble stiftet av to nordmenn – den ene brannskadeoffer, den andre plastisk kirurg med brannskade som spisskompetanse, sier 50-åringen fra Vestsida i Heddal.

Uten forvarsel

La oss starte med det som har skapt det sterke engasjementet. Vi skrur klokka tilbake til påsken i 1998. Hun var på ferie med barna i Spania, og de skulle kose seg med grillmat i den spanske, milde kvelden. Plutselig ble hun oppmerksom på en flaske med tennvæske som sto under grillen. Av hensyn til fare for barna ville hun flytte den … Da jeg tok i flaska, ble gassen, som må ha lekket fra flaska, antent. Det bare smalt og T-skjorta sto i full fyr. Det endret livet mitt.